Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2010.04.27. 22:27 Gyopár&Csom

A kereskedelem magasiskolája

Nagyon szeretek boltozni. Nem vásárolni, csak nézelődni. Magamba szívni a sok érdekességet, nézni a kirakatokat, az embereket, az árukat. Teljesen függetlenül attól, hogy piacra megyünk, kisboltba, hipermarketbe vagy plazába, élvezni szokatam a boltozást. Így amikor csak tehetem hódolók ezen kedvtelésemnek. Szerencsére Marci is nem egyszer partner ebben. Ennek köszönhetően szerteágazó megfigyeléseink vannak a boltok ezer arcáról. Álljon itt egy két negatív és pozítív példa. 

- Mindenki, bár főleg a belvárosi lakosok ismerik a sarki, vegyes, kis piszkost. Amibe az ember, ha nagyon megszorul befut valamiért, aztán meg is fogadja SOHA TÖBBET. Nem csak, hogy fél hogy rádől valami a kuplerájban és a túlzsúfoltságban, de az áru rossz szagú, az eladó meg egy mafiózóra emlékeztet. Nem is beszélve a bolt előtti járda állapotáról... 

+ Minnél több embernek kívánom a "kincs" kategóriás zöldségest. No, ilyen nem nő minden sarkon, de ha valaki kitartó, minden városban találhat egyet, talán kettőt. Itt Zakopaneban is megleltem.
A Biedronka melletti parkolóban székel egy zöld falú bódéban. Mióta ide költöztünk figyelgetem őket és nem egyszer náluk vásárolok. Elképesztően széles árúválasztékukat rendezetten és tisztán tartják. Mindig van az emberhez egy két jó szavuk és emlékeznek (ne adj Isten félreteszik) ha valamiről érdeklődtem előzőleg. Egy pár üzemelteti, akik mindig mosolyogva, viccelődve várják a vendégeket, és jó tanácsot, minőségi árút adnak. Emellett folyamatosan fejlesztik boltjukat, árúkészletüket. Így a zöldséges mellé egy igen igényes virágosrész is született a héten. És bár a temető szomszédságában vagyunk, ők az egyetlenek, akik nagy választékban élő virágot adnak el.

- Az idősebbek talán emlékeznek a következő fajtára, bár aki nyitott szemmel jár, most is rá-rábukkanhat, a "szocreál üresség"-hez címzett boltokra. Ezen alfaj tagjainak belsejét még az ötvenes években készítették, és azóta talán egyszer kifestették... Vagy ami még rosszabb újonnan rendezték be erre az  stílusra. Az árú meg csak mutatóban lézeng benne. Furcsa mód még Hollandiában is találtunk ilyet, és meg sem lepődtünk, hogy közép-európaiak üzemeletetik. 

+ Van egy mondás miszerint a boldog családok mind ugyanúgy boldogok, míg a boldogtalan családok mind máskép azok. Azt hiszem, ez a boltokra is igaz. De azért, hogy a rossz boltok ne kerüljenek döntő túlsúlyba, megemlíteném a zakopanei hentest is, (Kurczak) ahol ma megkérdezték 30 dkg máj kimérése közben, hogy hogy telt a nyaralás, csak, mert rég nem láttak minket. :) Igaz azt is megkérdezték mennyibe került. (Üdv Közép Európa ;)

- A "már megint vendég" boltokat valószínűleg senkinek sem kell, bemutatni. Mikor az eladó oly látványosan, kívánja el a búsba a vevőt, mert ugye a keresztrejtvénye... Ilyenkor én valahogy mindig roppant ráérősen válogatok, aztán semmit nem veszek. :)

+ Szakbolt, ahol értenek is ahhoz, amit eladnak, és szívesen el is magyarázzák. Még nekem is aki ilyenkor eljátszom a szőke libát, szelíd tyúk pillantással nézek (copy rigth by Marci). Na az ilyen igazi csodaszámba megy. Kaposváron ismertem egyet, bár az ő türelmük is véges volt. 

    Gyopi

Szólj hozzá!

Címkék: gondolatok zakopanei látnivalók


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr501957653

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása