Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2014.05.08. 16:05 Gyopár&Csom

Hogy is lett nekünk apartmanházunk?

Mi először nem akartunk. Sokan kérdezték nincs-e magyar szállás Zakopaneban, akik ismernek minket mondták csináljunk egyet. Na persze az utazási iroda, a tolmács iroda, bokros teendőink mellé még pont elfér. Aludni meg minek? Szóval tiltakoztunk mi rendesen. 
Aztán felmondták az albérletünket, ahol olyan jól elvoltunk az elmúlt öt éveben, szépen felújítottunk, belaktuk, ismertük a szomszédokat, meg a helyi macskákat, mókusokat. A felmondás körül is ment a kavarás, mert a ház tulajdonosa, az öreg úr (röviden: házi bácsi), nem akarta hogy elmenjünk, hisz helyünkre egy konfliktuscsomagszerű idősebb rokon költözne. Házi néni viszont intenzíven támogatta a költözést, idős rokon érkezését. A támogatását azzal is kifejezte, hogy a leglehetetlenebb időpontokban jött át hozzánk (kopogás nélkül) táborozott le a nappaliban, (miközben én hálóingben meredtem a küszöbön), hogy talált nekünk lakást. :) Egy idő után mi is az elköltözést támogattuk. 
Csak, hogy Zakopaneban ez nem egy egyszerű dolog. Akinek kulturált állapotú lakása van, az kiadja turistáknak. Szóval kezdhetnénk elölről a felújítást. No meg azóta megszaporodunk, macskánk lett, cég székhelyre van szükségünk. Ismerjük el nem vagyunk egyszerű albérlők. No meg, ha már változtatunk, akkor csak is jobbra, így megindult az álmodozás. Legyen kert, ahol grillezni és napozás közben olvasni lehet. Legyen terasz, ahol reggeli kávézni lehet. Legyen hely az utazási irodának, mégse fogadhatom örökké az ügyfeleket a konyhában (bár közel a kávé/tea főző). Legyen hely kézműves cuccaimnak, legyen otthonos, elférjenek a látogatóba érkező rokonok, stb. Szépen gyűlt a lista és a valóság semmi pénzért nem akar megfelelni neki, pedig ami az albérlet árakat illeti Zakopaneban a határ a csillagos ég és még azon is túl.
Felmerül, hogy veszünk egy kis házat, de az árak valahol a tejút rendszer környékén leledzenek, persze a bankrablás, lottózás is, felmerült de gyorsan elvetettük. Végül is a számos helyi barát és ismerős nógatására elkezdtünk panziót is nézegetni csak kicsit drágább, mint a lakás és lenne benne hely mindennek. Mi is igénybe vettük az itteni kiválóan működő pletykahálózatot és így egy építész felesége révén, egymásra találtunk az Apartmanházzal. Szerencsénkre a tulajdonosok kedves és szimpatikus emberek, a házat meg az építész ismeri, mint a tenyerét. Nem zsákba macska. :) 
Már csak röpke 2-3 hónapot kellett elvívódnunk tényleg ezt akarjuk, mire véglegesen kirakták a szűrünket az albérletből, így a döntés magától megszületett.
Április közepével elkezdtük az alapozó papírmunkát és takarítást, álmomban sem gondoltam volna, hogy a takarítás lesz a kellemesebb. Május elsejével, pedig hivatalosan is megnyitottunk, első vendégeink egykori ügyfeleink, akik az évek múltával barátaink lettek. Azóta már 3 család követtek őket, és a hét elején a vendégek mellé az Internet is megérkezett. Ha minden jól megy, a hegyekre néző webkamra is meg lesz nem sokára. 
Gabi 

2 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr216135754

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

pallee 2014.05.14. 21:38:06

Micsoda meglepetés, hogy visszatértetek!
Hajrá!

gabrysia 2014.07.22. 19:38:06

Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcsolatos híreket :) Nagy gratula! Lehet hogy egyszer még én is odaszervezem a családot.
süti beállítások módosítása