Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2009.09.25. 13:36 Gyopár&Csom

Sixteen tons (and what do you get?)

Kedves Olvasó!

Mielőtt a zakopanei szénvásárlás történetébe belemásznék, megint megengedek magamnak egy kis zeneajánlást, persze szigorúan a szén témakörében...

Szóval, aki még nem élvezhette eredetiben, annak jó szivvel ajánlom a következő bányásznótát több előadótól is:
 - Tenessiee Earnie Ford: https://www.youtube.com/watch?v=jIfu2A0ezq0
 - The Platters: https://www.youtube.com/watch?v=kGUJscFg5lE
 - Alberto Vazguez: https://www.youtube.com/watch?v=vOYV9ajgl7E

Visszakanyarodva elmesélendő történetemhez, a héten szenet vásárolni mentem a főnökkel. (Az ő autójával, és a mi takarófóliánkkal próbáltunk fűtőanyagot szerválni Zakopanéban magunknak.)  Érezhetően jönnek a nagy hidegek, szóval nem lehetett halasztgatni a dolgot.

Gabi is megtette a magáét. Felhívta a széntelepet, és kiderítette, hogy nagy szemű (tehát fűtés előtt szétkalapálandó) szénnek 78 PLN, míg a kis szeműnek 68 PLN mázsája. És 50 vagy 100 kilogrammos kiszerelésben kapható.
Megkaptuk a címet, meg hogy csak itt lehet szenet venni a városban.

Ez elegendő információnak tűnt. (Ebből a mondatból már kitűnik, hogy vajon kinek lógott bele a keze a bilibe...)

Szóval nekivágtunk. Plusz adalék, hogy a kiürült gázpalackunkat is vittük, töltésre - amit Zakopanéban hivatalosan nem lehet, csak egy művirágosnál fusiban. Szóval azt is le akartuk tudni.

Kezdésnek hamar megtaláltuk a feliratot, hogy szén és gáztöltés. Az klassz, legalább letudjuk az egészet egy helyen. Muhaha.

Bementünk. A telepen gyorsan kijelentették, hogy ők nem töltenek gázpalackot. Félénken jeleztük, hogy a kiírás, meg a telepen uralkodó masszív gázszag nem erre utal. Erre jelezték, hogy akkor sem, mert nincs olyan csatlakozójuk, ami az én palackomra jó. No ezt miért nem lehetett elsőre mondani?
Mindegy vennénk szenet. Muhaha2. Nagy szemű nincs zsákozva, kis szemű meg 80 PLN-ért, és 20 kilós zsákokban.

Megyünk tovább. Megleltük egy virágost. Ő nem a gázfusizós. De jó.

Tovább. Újabb szenes. Kiderült, hogy ez az, akikkel Gabi telefonon beszélt. Ár stimmel, de zsák nincs. Én meg mégsem fogom belapátolni a mázsa szenemet a főnök Volvójának hátuljába...
Hopp még is van zsák. Nem 100 és nem 50 kilós, ellenben 25-ös, és mázsája 88 PLN. No elmentek a ...! De végül megkímélendő az idegeimet vettem egy fél mázsát, legközelebb meg szerzek valami koszolható, platóst, és lapátolok majd magamnak.
(Arról ne is beszéljünk, hogy a szeneszsákoknak egy megbízhatóan hozott tulajdonsága van ennél a cégnél, méghozzá az, hogy ha megemeled, akkor legrosszabb esetben is 15 másodpercen belül kiszakad...)

Persze a nap ezzel nem ért véget. Megleltük végül a művirágost is, aki tényleg fusizik gázt. Azaz fusizott, mert már nincs, és senki sem tudja, hogy bezárt-e, vagy csak elköltözött valahova.
Nagyon úgy néz ki, marad Nowy Targ gáztöltésre...

Addig meg élek mikrós kaján. Még jó, hogy Gabi csoporttal van valahol Dél-Lengyelországban, és etetik, itatják. (Előbbit naponta minimum háromszor, az utóbbira tett kísérletek napi száma - jóféle magyar gazdászembereket kísér - pedig konvergál a végtelenhez...)

Így aztán nemhogy 16 tonnát, de rendes félmázsa szenet is hatalmas kínok között szereztem, és újra elkönyveltem, hogy Szláviában a valóság és a valóság között is lehetnek (szakadéknyi) különbségek...

    CSom

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr861406316

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása