Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2010.10.13. 16:02 Gyopár&Csom

Kultúra

Kaptam ma szép meghívót. Íme a szövege:

Meghívó

Az október 23-i nemzeti ünnephez kapcsolódóan
a Magyar Köztársaság Varsói Nagykövetsége
és a Lengyelországi Magyar Egyesület
ezúton hívja meg sok szeretettel
minden Lengyelországban élő honfitársunkat

 

Program:
A Szent Korona hiteles másolatának fogadása
Himnusz
Kiss Róbert nagykövet köszöntője
prof. Gaál Endre nagyprépost üdvözlő szavai
dr. Molnár Imre rövid előadása István királyról
Részletek az István, a király című rockoperából (előadják: Benkő Géza, Derzsi György és Vadkerti Imre színművészek)
Fogadás (büféebéd).

Én meg sok szeretettel küldöm haza az összes tisztelt szervező kulturális munkatársat, attasét és ellentengernagyot egy kis történelmi továbbképzésre "Mit és mikor ünnepel a magyar nemzet" címmel.

(Érdekes folyománya az ügynek, hogy meghökkenésem egy ismerős - Külképviselet blogtárs - segítségével hamar beért a Külügybe - lehet nem csak az enyém - onnan meg ment az érdeklődés Varsóba, ahol azt reagálták, hogy tényleg nem is rossz ötlet, betesznek valamit '56-tal kapcsolatban is.
Eddig rendben is, de sikerült hozzátenni, hogy messziről ez sokkal jobban látszik! Hja, Zakopane van vagy 400 km Varsótól, a Külügy meg 700 is, szóval csókoltatjuk az illetékes kicsi kacsóját, innen a távolból...)

    CSom

3 komment

Címkék: gondolatok


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr832368935

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inda Krakkóból · http://indawwa.blogspot.com 2010.10.15. 10:44:47

Így járt Magyarország, ha három nemzeti ünnepet talált magának.
A románoknak van egy darab árva ünnepük, naná hogy minden román tudja, hogy miért nem kell munkába menni aznap.

Gyopár&Csom 2010.10.17. 15:39:06

Hát izé, egy részről nekik könnyebb, de

A) Azért - bár tudom, hogy minden tekintetben satnyul az iskolai oktatásban a tananyag mennyisége - azért a három sem egy megjegyezhetetlen szám, még akkor is, ha vannak variációi, kombinációi és permutációi...

B) Azért, aki szervezi a kulturális életet, attól meg ennél jóval több lenne a minimum...

Girhes Joe 2010.11.19. 14:19:55

Egyébként itt a pesti lengyelek is kitűnően művelik azt a műfajt, hogy tök mindegy mit, de ünnepeljünk mán egy jót, ha már egyszer pirosbetűs ünnep van odahaza. :-)
süti beállítások módosítása