Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2010.03.05. 21:31 Gyopár&Csom

Csodacsoport

Csom már emlegette őket röviden, még egy régebbi bejegyzésében.

Néha, nagyon ritkán születnek az ilyen csoportok, valami különleges Isteni kegyelemben. Mert vannak a jó csoportok, vannak a normálisak, és e kettő van túlsúlyban, így nincs okunk panaszra. Csak nagyon ritkán vannak elszomorítóak. De csodacsoport, az még ennél is ritkább.

Velük mentem egy napra Wieliczkába és Karkkóba, az odaút két órájában végig meséltem. Áradt felém az érdeklődés, és bár a busznak nagy hátránya hogy háttal ül az ember a közönségénak, így nem nagyon látja a reakciókat, érezni azért lehet, főleg ha ilyen erős.

A csoport egy idegemforgalmi szaközépiskola negyvensok diákjából és két tanárából állt. Bár inkább a pedagógus megnevezés illetné meg őket, lehetőleg csupa nagy betűvel. Csodáltam közvetlen, őszinte, mégis fegyelmezett és egyértelmű következetes szabályokra épített kapcsolatukat a diákjaikkal. Irigyeltem őket, hogy nekem nem ilyen tanárok jutottak, bár nekem is volt egy két kiemelkedő tanárom. 

Csoportkísérőként, öröm volt velük együtt lenni, nem csak, hogy nem vesztek el, és széledtek szerteszét, és pontosak voltak, hanem volt alaptudásuk is. Alaptudás nélkül, nem vicces a vicc, és nem érdekes a legenda, így az egész próbálkozásom kudarcra van néha ítélve. Egy ilyen csoport után madarat lehet velem fogatni, és két napig úgy húzom az igát, olyan boldogan, hogy arra nincs szó, mert látom és érzem: van érteme annak amit csinálok.

Szeretném megköszönni nekik, ezt az élményt, a kitüntető figyelmet és a szeretetet amit kaptam, kaptunk Tőlük. 

Gyopi

1 komment

Címkék: gondolatok egy csoportkísérő kalandjai


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr41812548

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyopár&Csom 2010.03.05. 21:54:15

Az emlegetett régebbi bejegyzés itt zakopane.blog.hu/2010/02/13/no_17_avagy_evkezdet olvasható.
CSom
süti beállítások módosítása