Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2009.12.08. 11:08 Gyopár&Csom

Hazaút - vasárnap, hétfő és kedd

Sziasztok!

Íme hazautunk befejező része.

A vasárnapot szüleimnél töltöttük. Kezdetnek élvezhettük édesanyám marhasültjét, majd édesapámmal töltöttem egy kellemes délutánt. Ugyanis sikerült tökéletesen időzíteni a hazautat - már az én szempontomból - hiszen délután játszották az Arsenal-Chelsea és a Barcelona-Real Madrid mérkőzéseket, szóval focicsemegékben részesültem.

A hétfő az ügyintézés napja volt.

Kezdésnek egy biobolti kis kitérő után Gabi egyeteme (ELTE-BTK) következett. Gondoltuk végre sikerül átvenni feleségem szakfordítói papírját. Megkaptuk, de nem volt egyszerű menet. Mert hát ugye aznap, mikor mentünk, persze nincs ügyintézés, meg nem is az az iroda illetékes, aki tavasszal volt, és persze nem is az, ahova ők küldenek minket... Végül Gabi elnyerte a megfelelő nénik jóindulatát, és megkapta vicces oklevelét.
Vicces, mert nincs rajta, csak annyi, hogy szakfordító lett. Hogy milyen nyelvből, az smafu! Természetesen magyar-lengyel vonalon, de a papír szerint mindenhez ért...

Ebédünket pályázatíró főnökömmel költöttük el egy hangulatos kis étteremben, majd szétváltunk. Gabi magyar turisztikai ügyfélhez ment tárgyalni, míg én pályázatírási megbeszélést folytattam főnökömmel.

Ezek után találkoztunk, és irány a Lehel piac, ahol Lengyelországban be nem szerezhető (szotyi, szalámi, stb) termékek vásárlása mellett a régi bankszámlánk felszámolása is sikerült...
Mivel a szalámi-mission első körből kudarcot vallott, ezért Visegrádra tartva még egy hipermarket is útba esett, és két rúd szalámival gazdagodtunk. (Ezek azóta is hűen szolgálnak minket, csak egyre rövidebbek...)

Este még egy utolsó családi vacsora, majd másnap reggel autóba vágtuk magunkat, és szomorkás-esős időjárás közepette hazautaztunk Grzegorz-zsal és Ewaval.
Sajnos az autóban tartott tippversenyt Grzegorz nyerte. Tippelni arra lehetett, hogy hány fokos lesz a lakás, a sajnost meg arra mondom, hogy Grzegorzé volt a legalacsonyabb tipp...

Hazaérkezésünk után rövid búcsúzás, a család ment tovább Łódz felé, majd befűtés, kipakolás aktusa következett, no meg Agata egy heti elmaradt - de most bekövetelt - szeretetadagjának kiosztása.

    CSom
 

Szólj hozzá!

Címkék: utazás


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr451582712

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása