Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2009.10.24. 17:56 Gyopár&Csom

Van úgy, hogy az ember szégyenli magát más helyett...

Tegnap két remek csoportom volt, szóval ez úton szeretném megköszönni Zsuzsinak és Smelinek a két remek társaságot, akikkel megismertettek!

A második körben esett meg, hogy Smelivel - a csoport vezetőjével - épp arról beszéltünk a piacon keresztül vágva, hogy erre a hétvégére bizony kicsit magyar lett Zakopane, mert szinte akárki jött szembe, kiderült róla, hogy magyar.

Aztán ez pár perccel később visszacsapott!

Mentünk fel a Gubałówka hegyre, és egy kisebb társasággal hozott minket össze a rossz szerencse... Lerészegedett, hangoskodó, bunkó hazánkfiai voltak. Azt kell, hogy mondjam utálom ezt az embertípust. Elutazik külföldre, és hangosan, bunkó módón viselkedik - esetünkben zeng és bűzlik tőle a sikló kabinja. Utálom, ha valaki azt képzeli, hogy külföldöm - mert itt úgy sem értik amit mondasz - üvöltözik az utcán, mert ő most nyaral, és felszabault. Szerintem ez nem csak Zakopaneban, hanem a világ minden más országában/városába (vonatkozik ez a Magyarországra jövő külföldiekre is) minimum illetlenség, de azért van erre erősebb kifejezésem is.
És erőteljesen utálom azt is, amikor ezt a tettet úgy magyarázza valaki, hogy ő hónapok óta heti öt napban húzza az igát, hogy elmehessen nyaralni, most megengedhet magának egy kis pihenést felszabadultságot. Emberek! Aki csak így tud felszabadult lenni, az maradjon otthon - bárhonnan indulna és bárhová is menne - és otthon csinálja ezt az alpári viselkedést. (Már ha a lakása, háza megfelelően hangszigetelt, mert mint tudjuk a szomszéd is ember!)

Mert persze az jön ki az egészből, hogy ott állok a siklóban (bár szinte mindenki magyar benne), és én szégyellem magam a honfitársam helyett/miatt a lengyelek előtt.

Ez így nem jó!

  CSom

3 komment

Címkék: gondolatok


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr431472212

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

ligona 2009.10.26. 11:22:19

Szia!
Mi nagy Zakopane rajongók vagyunk...Amiért beírok az nem más mint ,amit mi is számtalanszor tapasztalunk,ha Zakopanéban járunk(egy évben 2-3-szor ellátogatunk):))a Magyarok részéről az őrjöngés:((Bizony mi is szégyeljük magunkat hellyettük is!:( Mindenki aki keményen dolgozik igya le magát a sárga földig és ordítozzon?!:)Ide az emberek pihenni járnak és nem a honfitársaik bunkóságát elviselni.

Legyen szép napotok!

Kowax 2009.10.26. 18:57:21

Sziasztok!

Zakopane rajongónak még nem nevezném magunkat, egészen pontosan eddig a hétvégéig még nem neveztem volna annak magunkat. A mai napom nagy részét pedig már azzal töltöttem, hogy Zakopane oldalakat böngésztem a neten. Ugyanis az elmúlt hosszú hétvégét kutyánkkal, Mázlival együtt itt töltöttük Zakopánéban, és bizton mondhatom teljesen belopta magát a szívünkbe a város (falu lenne?)

Sajnos mi is azt beszéltük egymás közt a hétvégén, hogy az összképet csak az a sok kultúrálatlan magyar rontja, aki elmegy külföldre és ott, talán csak abból fakadóan, hogy úgyse érti őt senki, állat módjára viselkedik. Most is - sajnos - magyaroktól volt hangos az egész főutca. Már én érzem magam kellemetlenül, és ilyenkor legszívesebben letagadnám, hogy magyar vagyok. Érdekes, mi ha külföldön vagyunk, alkalmazkodunk a helyi körülményekhez, hisz éppen azért utaztunk oda, hogy őket, az ottani életet és szokásokat megismerjük, és nem azért, hogy a fáradt gőzt az otthontól távol engedjük ki, ahol nem ismer fel minket senki sem. Ha fel nem is ismertük, de helyettük és szégyeltük magunkat.
Üdv,

Zsuza 2009.11.05. 17:44:15

@ligona: Sziasztok!
Csak szeretném megköszönni Mártonnak a 23-i közreműködést, még mindig emlegetik csoportom tagjai a humorral is színezett idegenvezetést. Viszont elszomorító, hogy ha a magyar kiszabadul valahová, rögtön kimutatja "foga fehérjét". Elhiszem, hogy hideg van, de ez még nem hatalmaz fel senkit arra, hogy így viselkedjen. Remélem, kevés ilyen lesz. Egyébként már most szeretnék visszamenni! Mi a szeretetet éreztük és próbáltuk meg viszonozni. Mindenkinek ajánlom! Üdv mindenkinek!
süti beállítások módosítása