Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2009.08.07. 12:27 Gyopár&Csom

Dőljön a vodka, mint elapaszthatatlan patak...

Olyan igazán falusi leszek, és kidumálom a kolleganő bátyjának esküvői előkészületeit. Azért szerintem érdemes elolvasni, mert vannak benne érdekes dolgok.

Azt már eddig is hallottuk, hogy errefele a lakodalom minimum két nap, rövid kijózanodási szünetek beiktatásával. Nos, kiderült, hogy Marisia - kollegina, már az egyetlen, mert Marta elment szülési szabdságra - hétfőre kijózanodási szünnapot kért. Az ok, a bátty esküvője. Szóval ketten leszünk az irodában, meg a főnök, ha épp itt lesz.

A lényeg azonban csak most jön. Lesz vagy 300 vendég a lagziban, ezért kell megfelelő mennyiségű vodka. Ennek mennyiségét - a többé-kevésbé homályos beszámolók alapján - 600 üvegben állapitották meg. (Gyors fejszámolás - ez bizony 0,5 literes üveg esetén 300 liter, mig a hagyományosabb 0,75 literes esetében 450 liter vodkát jelent...)

Szóval, fogsz egy furgont, elmész a boltba, és veszel 50 karton vodkát (kartononként 12 üveggel számolva...) Lazán otthegysz 600 * 1500 (olcsón számolom...) = 900.000 forintot. Hazafele vagy lagzi helyszinre tartva pedig nagyon imádkozol, hogy ne legyen baleseted, mert abből sosem józanodsz gyógyulsz ki.
Ugye, hogy ez nem élhető megoldás?
A helyiek találtak is jobbat!

Ime a megfejtés:

Fogsz egy furgont, elmész a boltba, és veszel tudom is én mennyi tiszta szeszt (96%), üres üvegeket és vodkaaromát! Ez utóbbiból van normál, meg izesitett - pl citromos - és hazaviszed. Hazafele vagy a lagzi helyszinre tartva azért a fent emlitett okaid még megvannak az imára.
Célhelyszinen már csak megfelelő mennyiségú viz kell, hogy a tiszta szeszt, a vizzel higitva, és az aromával ekeverve (na meg persze palackozás után...) elkészüljön a lakodalmas vodka.
Hogy mennyi lesz az alkoholtartalma? Ki tudja? De a második (teli) vizespohárnyi elfogyasztása után már nem is nagyon számit.

Mint általában az asszonyszemélyek én is szeretek közbekotyogni, így most is megszerzem magamnak ezt az örömöt. Ezek a Vodkák nem holmi igénytelen kivitelezésű kevert löttyök (bár mi magyarok ódzkodunk az ilyesmitől pl. tablettás bor.) Itt kérem még egyedi tervezésű címkék is készülnek - az ifjú pár arcmásával, és mindegyikre szallagocskát kötnek. És távozáskor minden vedég kap egyet ajándékba. Szóval van esély, hogy a saját lábukon mennek haza.

Ezek után csodállom, hogy Marisia nem a teljes jövő hetet vette ki....

   CSom ... és Gyopi

Szólj hozzá!

Címkék: receptklub lengyel érdekes


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr221294541

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása