Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2010.09.04. 13:27 Gyopár&Csom

Étterem vizsla IX. - U Studniara

Sziasztok!

Ha már oly hosszan szünetelt (érdemtelenül) ez a rovat, gondoltam úgy újítom fel, hogy rögtön lelépek Zakopane szigorúan vett területéről, és egy (igen csak) külvárosi éttermet mutatok be. Pár hete ugyanis betértünk Murzasichle község U Studniara nevű éttermébe, így hát essen most ez a vendéglátóhely a górcső alá.

Az U Studniara éttermet nem könnyű megtalálni. Létezésére utaló jel több is van - hiszen város- és környékszerte rengeteg nagyméretű reklámtábla hirdeti létét, ennek ellenére Murzasichle községben minden eldugottnak minősül.
Murzasichle ugyanis az erdőben fekszik, és bár nem zsákfalu, de nagyon jól elrejtett hely. Így aztán mindenkinek csak ajánlani tudom szálláshely és étterem szempontból is a falut, mert igazán nyugodt és szép (ezt az éri igazán, aki feltekintett dél felé a hegyekre a faluból) környezetben fekszik, a Tátra és pár sípálya sincs messze, de a városi nyüzsgést kényelmesen maga mögött hagyhatja az ide lrkező utazó. (Persze Zakopane belvárosa sincs messze, kb 10 perc kocsikázással elérhető.)

Szóval U Studniara. Ha már a községbe értetek, nem nehéz megtalálni az éttermet, ami egyébként górál és olasz konyharemekeket kínál.

Maga az étterem egy szép nagy, természetesen fából igényesen kialakított épületben található. Méretét tekintve az ember azt hihetné, hogy fogadó is, valójában az emeleti helységek rendezvények bonyolítására lehetnek hivatottak.
A berendezése gazdag, főleg természetesen fából áll. Kissé helyenként talán túlságosan is gazdag, hiszen minden létező dolgot felaggattak a falra, még is sikerült ezt többé-kevésbé ízlésesen csinálni. Ami nagyon tetszett, az a rengeteg fénykép az éttermet üzemeltető család felmenőiről, mivel sikerült elérniük azt a hatást, hogy az ember azt gondolja egy igazi családi tradíciókkal rendelkező, családias hangulatú helyre csöppent.

A családias hangulat mindenképpen igaz volt ottjártunkkor, hiszen alig pár vendég volt az étteremben - talán az eldugottsága miatt? - és közülük az egyik persze rögtön a helyi tulajdnos család hölgytagja volt.

Az étlapok mind kinézetükben, mind pedig tartalmukban gazdagok. Mivel mi elég rég nélkülözzük az olasz konyha remekeit - ezt vehetitek finom célzásnak arra, hogy nincs a környéken egy rendes pizzéria, meg az is tény hogy nálunk ez a hely jelenti a rendeset - ezért mindketten pizzát ettünk. Finom, gazdagon elkészített pizzákat, igaz ugyan, hogy olasz tésztával, de ez csak nekem baj, mert én vagyok az, aki a vastag tésztájút jobban szereti. Ettől még finom volt nagyon!

Tán az egyedüli aggasztó dolog, az a konyha lassúsága volt, mert milyen lehet a sebességük, ha sok a vendég/rendelés.

És még egy meglepő tapasztalat: Nem zenélt górál együttes az étteremben.

A helyet jó szívvel tudom ajánlani - főleg ha a sofőr le tud mondani az alkoholfogyasztásról, vagy helyben nyaraltok - mert hangulatos, és jól főznek, az apróbb hibák pedig az elviselhető szinten belül vannak.

Weblapjuk: www.ustudniara.pl
Címük: Sadelska 119, Murzasichle.

   CSom

Szólj hozzá!

Címkék: lengyel izek


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr812270849

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása