Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2010.06.09. 21:41 Gyopár&Csom

Egy tény, egy közhely - és ami mögötte van

A) TÉNY: Szeretnénk egy kocsit.
B) KÖZHELY: A lehetőség a lábad előtt hever.

Folyomány:

Ma a Krupówkin sétálva egy magányosan tengődő, elhagyott sluszkulcsra lettem figyelmes. Felvettem. Mivel a következő 5 percben nem jelentkezett érte senki, hát tovább indultunk. Mivel két hotelt is fel kellett keresnünk, mert a Kasprowy csúcsra foglalt jegyeket kellett leadnunk, így haladni akartunk.
Bár a lehetőség adott volt, hogy gyorsan körbe kell járni a várost, és kipróbálni a központi zár nyitógombját, minden megfelelő márkájú gépjárművön, mégis úgy döntöttünk, hogy hazafele útba ejtjük a rendőrséget (is).

Bár ne tettük volna.

Azt a borzongást, elhatárolódást, amit a kulcs az ügyeletes zsernyákból váltott ki, azt leírni nehéz. Kerek perec megtagadta, hogy foglalkozzon az üggyel. Kérdem én: Ha elhagynátok a kocsitok kulcsát, hova mennétek? Nem a rendőrségre? Hátha valaki leadta? És ha találnátok egy kocsikulcsot, hol adnátok le? A kórházban?

Ez az okos ügyeletes, meg közölte, hogy a kulcs nem érték, így nem az ő asztala. Kérdeztük, hogy ha a kulcs, amivel a kocsimat indítom és kinyitom nem érték, akkor mi az?Választ nem kaptunk.
Annyi kegyet gyakorolt felénk az egyenruhás, hogy felvette adatainkat, hogy ha valaki keresné a kulcsot, akkor tudják hova kell irányítani az illetőt. (Igaz, mindezt egy látványosan eldobható cetlire tette, és nincsenek illúzióim, hogy nem a papírkosárban landolt a cetli távozásunk után...)

Szóval, ha magyar turista hagyta el, akkor nálunk jelentkezhet, egyenlőre itt fekszik szegény, magányos kulcsocska... (Persze a márka bemondása minimum követelmény...)

Mindent összevetve dühít, hogy próbáltunk jó állampolgárok lenni, és ennyire ledurungoltak érte. Majd legközelebb? Majd legközelebb megint alávetjük magunkat a durungolásnak...

   CSom

2 komment

Címkék: lengyel érdekes


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr662070065

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyopár&Csom 2010.06.14. 15:54:43

@lunanyuszi: Nincs. Kulcs nálunk, kocsit gondolom pótkulccsal, professzionális tolvajjal kinyittatták.

Az egyetlen fejlemény, hogy az önkormányzati talált tárgyak osztálya, ahova a zsernyák küldött minket nem létezik Zakopanéban.

És ezzel a kör be is zárult...
süti beállítások módosítása