Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2010.01.04. 12:08 Gyopár&Csom

Kis szilveszteri piatúra Zakopanéban

Kérem szépen az úgy volt, hogy Szilveszter estéjén sétálni mentünk, hogy meglessük, milyen is a szilveszteri buli a városban.

Ehhez képest...

Kezdésnek 21:15-kor felmentünk a Gubałówkára, hogy megcsodáljuk Zakopanét éjjeli fényekben. Ezeket a fényeket kiegészítette rengeteg tüzijáték is.
No itt akadtunk először össze magyarokkal, akikkel egy üveg pezsgő begurult, illetve egy joghurtos innivaló doboza is előkerült, de gondolhatjátok, hogy nem bifidus esensis volt benne... A Jägerről lemondtam, pedig volt az is.

Még zárás előtt - mert a sikló csak 21:45-ig jár - lejöttünk, és belevetettük magunkat a piac, majd a Krupówki forgatagába. Soha még ennyi házi lengyel szilvapálinkát nem akartak elsózni nekem, pedig nem nehéz zugárusokat találni egy nyugodt napon sem. Azonban ezt is ugrottuk.

A kürtőskalácsos mikor meglátott minket, már vette is elő a pálinkás poharat, így megint pálinka, ezúttal ágyas következett. Erre egy ajándék sajtos kürtőskalács - nem kell felhördülni, mert nagyon jó - következett. Itt kicsúszott a számon, hogy állítólag ezt sörrel kell fogyasztani. Három másodpercen belül kezemben volt a sör.

Erre még megjelent a szomszédban világítós vodkáspoharat áruló lengyel fickó, Sławek is, stilszerűen egy kis vodkával. És tajt részegen - ez csak annyit jelentett, hogy mire három vodkáspoharat megtöltött, addig 2,5 deci vodkát a kürtőskalácsos asztalon is ízlésesen elhelyezett.
Mivel viszont megtudta, hogy magyarok vagyunk, csak két dologgal akart foglalkozni: Töltéssel és ivással. Mivel ez mind az én egészségemre, mind a kürtőskalácsos asztal ÁNTSZ kompatibilitására nézve veszélyes volt, a távozás mellett döntöttünk. Még egy indok volt e mellett, hogy Gabinak is akadt egy részeg helyi udvarlója, aki mikor megtudta, hogy Gabi magyar, felajánlotta, hogy kicsempéz nálunk. Akármit, csak hamar... Mivel nem kötekszem részeg és buta emberekkel, ezért ez is a távozás mellett szólt.

A parkon át surrantunk haza, hogy otthon, kettesben örüljünk az újévnek. A további alkoholfogyasztásra józan (?) módon nemet mondtunk...

    CSom

2 komment

Címkék: lengyel érdekes


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr171644640

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Gyopár&Csom 2010.01.04. 15:37:22

Az volt. Éjfél után még megnéztünk egy filmet - szigorúan teázgatás közben - és mivel emlékszem a végére, a helyzet sem lehett rossz.
Mondjuk utána jól aludtam...
süti beállítások módosítása