Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2009.10.21. 16:05 Gyopár&Csom

Mindenkinek van egy ... -- 2. rész

... története Magyarországról. Legalább is, ha lengyel, és ha meghallja, hogy mi magyarok vagyunk. Általában nem szokták megkérdezni, hogy érdekel-e minket, hanem rögtön mesélik. Ezekből a legjobbakat azért érdemes megosztani a nagyérdeművel. Íme a tegnapi gyűjtés:

Gabi már beszerezte a téli lábbelijét, és nekem is nézegetett, szóval tegnap este elmentünk egy-két cipőboltba megvizsgálni a jelölteket.

No rögtön az első helyen az eladó néni kiszúrta, hogy mink bizony magyarok vagyunk. Ki is alakult közte (pirossal) és Gabi között az alább - a lehető leghitelesebben - közreadott beszélgetés:

 - Budapestről vagytok?
 - Igen én is, és a férjem is ott laktunk, de már Zakopanéban élünk jó pár hónapja.
 - És nem ismeritek Lukács Józsefet?
 - Nem.
 - Kár.
 - Hát igen, de Budapest egy kétmilliós város, nem ismerhetünk mindenkit!
 - Jó, de én találkoztam Irországban olyan magyarral, aki ismerte.
 - Hát mi ennek ellenére sem ismerjük.

Mit mondjak? Még jó 4-500 méterrel feljebb is rázkódtunk a hangos röhögéstől. Tény, hogy úgy tűnik Zakopanéban szinte mindenki ismer mindenkit - már minket is egyre többen - de azért Budapestet igy lefaluzni...
Amúgy az utolsó mondata, már amolyan kegyelemdöfés volt. Igazából arra már nem lehetett válaszolni...

     CSom

Szólj hozzá!

Címkék: magyarország lengyel érdekes


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr761465654

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása