Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2009.06.23. 15:04 Gyopár&Csom

Étterem vizsla – második rész

 

Hogy ne maradjatok kulináris élvezetek nélkül Kedves Olvasóink, elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy újabb fejezetet nyissunk a helyi étkeztetési egységek leírásáról szóló rovatunknak. Figyelmünket rövid időre a helyi jellegű gyorsétkeztetés felé fordítjuk. No, nem a mekire gondolok, bár jegyezzük meg, hogy aki ennyire nem bírná helyben a jól ismert ételek nélkül, annak két McDonalds, és egy-egy Pizza Hut és KFC áll rendelkezésére.

Amiről most szó lesz, az a Górál Burger nevű étkezde. Mint neve is mutatja hamburgert és más egyéb nemzetközi ételeket forgalmaznak helyi hegyi stílusban, de ne kapkodjuk el a dolgot.

Két éttermük van a Krupówkin, azaz a sétálóutcán, hasonló stílusban, és egyforma kajákkal. A kialakítás vegyes, az, ami a sétálóutca aljához közelebb van jobban próbál tátrai hangulatot árasztani, míg a felső berendezése inkább polgári. Viszont mindkét étteremben rengeteg nagyon guszta alapanyag van kirakva, ami meghozza az étvágyat. Mi nemrég a felsőben fogyasztottunk, arról álljon itt a beszámoló.

Mivel alapvetően gyorskajálda, és nem étterem, ezért a pultnál rendelsz, majd ücsörögsz, és szólnak, ha kész a kaja. A hely felkapott, ezért bent ültünk le, és ahogy el-elmentek vendégek jutottunk egyre kijjebb, és végül sikerült a teraszon, a sétálóutcán ülve fogyasztanunk. Innivalónk sör – Tyskie, csapolva, elfogadható éttermi áron – és üdítő volt.

Mindketten a Górál Burger tányéros változatát rendeltük. Ez állt egy nagy adag steak burgonyára emlékeztető finom sültkrumpliból, kétféle salátából (természetesen surówki), kétféle szószból (ketchup és fokhagymás tejföl), és a lényegből, a hamburgerhúsból, amire sajtot olvasztanak. Nos ez a husi érdemel pár plussz sort, hisz alapvetően, amikor kiveszik a hűtőből is akkora, mint egy kisebb frizbi, és ami érdekes, hogy sütés után is akkora marad. (Én cirka 13 éve dolgoztam nyáron igazi amerikai gyorsétteremben – Burger King – de ott a felére csökkent a hús mérete sütés utánra. No meg a saját otthoni hamburgereim is össze szoktak menni valamennyit.) Hát ezek szép nagyok, és finom hús ízük van.

Szóval a kaja bőséges. A mellettünk lévő pár Górál Burgert és Górál Kebabot fogyasztott, azokat is érdemes leírni röviden. Végül is semmi különös, csak a méret! A Burgerban ugyanaz a hús + sajt van, és hozzá méretarányos zsömle, meg nagy mennyiségű töltelék. A Kebab is alapvetően méretében különbözik a magyar gyrosoktól – azaz ez is bazi nagy, talán a pita leginkább egy kispárna huzatára emlékeztet méretében. Csak surówkiból annyit rak bele a kiszolgáló csajszi, hogy egy otthoni pita szétfeszülne tőle…


 

Nincs miért szaporítani a szót, jó volt és bőséges volt. Szerintem lesz, hogy visszatérünk ide harapni valamit, főleg, hogy árban is barátságos a hely.

Egy dolgot azonban nem ajánlunk, az pedig a sült kolbász. Csom egyszer régebben benevezett egy ilyenre, és borzalmas szószokkal és salátákkal adták, ráadásul a kolbász sem volt nagy szám. A szószok, meg salik biztos finomak más embernek, de ha már sült-grillezett kolbászt akar valaki enni Zakopane városában, akkor térjen be egy igazi helyi jellegű étterembe, ahol a finom ízek mellett a kolbászválaszték is megfelelően bőséges szokott lenni.

Visszakanyarodva a Górál Burgerhez jó szívvel ajánljuk, akár sétálóutcai harapnivaló beszerzéséhez, akár leülős, fogyasztós étkezéshez is!

Honlapjuk: http://zakopane-restauracje.pl/goralburger/


 

Gabi és CSom

Szólj hozzá!

Címkék: zakopanei látnivalók lengyel izek


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr401203543

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása