Hogy ne maradjatok kulináris élvezetek nélkül Kedves Olvasóink, elérkezettnek látjuk az időt arra, hogy újabb fejezetet nyissunk a helyi étkeztetési egységek leírásáról szóló rovatunknak. Figyelmünket rövid időre a helyi jellegű gyorsétkeztetés felé fordítjuk. No, nem a mekire gondolok, bár jegyezzük meg, hogy aki ennyire nem bírná helyben a jól ismert ételek nélkül, annak két McDonalds, és egy-egy Pizza Hut és KFC áll rendelkezésére.
Amiről most szó lesz, az a Górál Burger nevű étkezde. Mint neve is mutatja hamburgert és más egyéb nemzetközi ételeket forgalmaznak helyi hegyi stílusban, de ne kapkodjuk el a dolgot.
Két éttermük van a Krupówkin, azaz a sétálóutcán, hasonló stílusban, és egyforma kajákkal. A kialakítás vegyes, az, ami a sétálóutca aljához közelebb van jobban próbál tátrai hangulatot árasztani, míg a felső berendezése inkább polgári. Viszont mindkét étteremben rengeteg nagyon guszta alapanyag van kirakva, ami meghozza az étvágyat. Mi nemrég a felsőben fogyasztottunk, arról álljon itt a beszámoló.
Mivel alapvetően gyorskajálda, és nem étterem, ezért a pultnál rendelsz, majd ücsörögsz, és szólnak, ha kész a kaja. A hely felkapott, ezért bent ültünk le, és ahogy el-elmentek vendégek jutottunk egyre kijjebb, és végül sikerült a teraszon, a sétálóutcán ülve fogyasztanunk. Innivalónk sör – Tyskie, csapolva, elfogadható éttermi áron – és üdítő volt.
Mindketten a Górál Burger tányéros változatát rendeltük. Ez állt egy nagy adag steak burgonyára emlékeztető finom sültkrumpliból, kétféle salátából (természetesen surówki), kétféle szószból (ketchup és fokhagymás tejföl), és a lényegből, a hamburgerhúsból, amire sajtot olvasztanak. Nos ez a husi érdemel pár plussz sort, hisz alapvetően, amikor kiveszik a hűtőből is akkora, mint egy kisebb frizbi, és ami érdekes, hogy sütés után is akkora marad. (Én cirka 13 éve dolgoztam nyáron igazi amerikai gyorsétteremben – Burger King – de ott a felére csökkent a hús mérete sütés utánra. No meg a saját otthoni hamburgereim is össze szoktak menni valamennyit.) Hát ezek szép nagyok, és finom hús ízük van.
Szóval a kaja bőséges. A mellettünk lévő pár Górál Burgert és Górál Kebabot fogyasztott, azokat is érdemes leírni röviden. Végül is semmi különös, csak a méret! A Burgerban ugyanaz a hús + sajt van, és hozzá méretarányos zsömle, meg nagy mennyiségű töltelék. A Kebab is alapvetően méretében különbözik a magyar gyrosoktól – azaz ez is bazi nagy, talán a pita leginkább egy kispárna huzatára emlékeztet méretében. Csak surówkiból annyit rak bele a kiszolgáló csajszi, hogy egy otthoni pita szétfeszülne tőle…
Nincs miért szaporítani a szót, jó volt és bőséges volt. Szerintem lesz, hogy visszatérünk ide harapni valamit, főleg, hogy árban is barátságos a hely.
Egy dolgot azonban nem ajánlunk, az pedig a sült kolbász. Csom egyszer régebben benevezett egy ilyenre, és borzalmas szószokkal és salátákkal adták, ráadásul a kolbász sem volt nagy szám. A szószok, meg salik biztos finomak más embernek, de ha már sült-grillezett kolbászt akar valaki enni Zakopane városában, akkor térjen be egy igazi helyi jellegű étterembe, ahol a finom ízek mellett a kolbászválaszték is megfelelően bőséges szokott lenni.
Visszakanyarodva a Górál Burgerhez jó szívvel ajánljuk, akár sétálóutcai harapnivaló beszerzéséhez, akár leülős, fogyasztós étkezéshez is!
Honlapjuk: http://zakopane-restauracje.pl/goralburger/
Gabi és CSom
Ajánlott bejegyzések:
A bejegyzés trackback címe:
Kommentek:
A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.