Rólunk

Csomor Gabriella és Márton, azaz Gyopi és CSom idegenvezetési, program- és szállásszervezési, tolmácsolási és alap életbeli kalandjai Lengyelországban, Zakopanéban a Tátra fővárosában! Mivel egyre többen kerestek minket szállás, program, stb ügyben az iwiw-en, meg postolva, meg hasonlók, így megadjuk az email cimünket: polandtourism@gmail.com Írjatok nyugodtan! Létrehoztunk egy oldalt is Zakopanéról - böngésszétek azt is nyugodtan: www.zakopaneinfo.hu

Hozzáfűznivalóitok

  • gabrysia: Nem is olvastam a blogot, mert eltűntetek, aztán én is a fb-ról tudtam meg az apartmanházzal kapcs... (2014.07.22. 19:38) Hogy is lett nekünk apartmanházunk?
  • gab07: Jajj, ezeket olvasva elfogott a vágy, hogy nekem is legyen egy macskám. Úgy tudnak hiányzozni azok... (2011.12.10. 08:20) Néhány dolog, amit a macskáktól tanulhatunk
  • Inda Krakkóból: Wow! Gratula :) (2011.10.11. 18:39) Kapcsolatépítés
  • zsoka95: Ha tudnék lengyelül, tuti átköltöznék ZAKOPANÉBA. Erről a hétvégén is megbizonyosodtam. Lehet, ho... (2011.10.03. 21:15) "Ha"
  • Gyopár&Csom: Hát nem hiszem, hogy azt csak úgy polgári kezdeményezés gyanánt lehet nyitni... Meg aztán így is ... (2011.09.01. 17:51) Kommunikáció, mint olyan

Pontos Idő

Látogatóink a világból

free counters

2009.11.06. 19:21 Gyopár&Csom

Egészségügyi séta

Sikeresen kidőltünk a hét elején-közepén heveny megfázás miatt. (Nagy valószínűséggel köszönet érte a Narancsos Buszjáratnak, melynek fedélzetén vagy 7 órán keresztül élvezhettük a 40 fokot, ami után a krakkói leszállás károsnak bizonyult...)

Szóval szerda óta betegszabadság, de ma úgy voltunk vele, hogy vagyunk már olyan jól, hogy tegyünk egy rövid sétát a novemberi napsütésben a környéken.

Ennek megfelelően irány a Gubalówka-hegy siklóval. Itt szerény tízórai, közben jómagam a csúcsokat gyakoroltam - fejlesztés alatt áll az idegenvezetés a holtszezonban - most már még több adatot tudok!
Ha idegenvezetek, mindig balra fordulunk innen a néppel, tehát evidens volt, hogy akkor most jobbra. S lőn. Sétáltunk egy kellemeset az eldugott hegyi házikók között - tényleg az volt az érzésem, hogy egy nagyon turistamentes részén járunk a városnak - majd a kék jelzésen leereszkedtünk a hegyről, vissz a sikló aljához.
Mondjuk ez a kék jelzés vicces volt. Szerintem idén nagyjából az első ötvenben benne vagyunk, aki végigment rajta. Rég láttam ennyire elhanyagolt turistautat. Mindenhol kidőlt fák, elég sok kerülgetés, némi belső átkozódás, hogy miért nem bakkancsban jöttem, de végül lejutottunk.

Készült pár kép is, az eleje főleg a Gubalówkáról fotózva, aztán a séta közben. Megnézhetőek itt: http://picasaweb.google.com/polandtourism/NovemberiSeta#

   CSom

6 komment


A bejegyzés trackback címe:

https://zakopane.blog.hu/api/trackback/id/tr831505444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Inda Krakkóból · http://indawwa.blogspot.com 2009.11.06. 22:48:26

Lélegzetelállító képek! Muszáj lesz arra 'tévedjek' valamelyik hétvégén.

Bravo Zulu Romeo · http://whatsokind.blogspot.com 2009.11.15. 00:44:50

Nagyon szép képek... a panorámafotóhoz hadd ajánljam a következô programot. Teljesen automatikus, nagyon szépen dolgozik, ingyenes, és még a kávét is ágybahozza.
www.photo-freeware.net/autostitch.php

Itt van pár kép, amit ezzel raktam össze:
picasaweb.google.com/zalairuzsics.botond/NSzTPanorMafotK#

Gyopár&Csom 2009.11.15. 12:53:54

No, majd megismerkedünk vele, mert lehet errefele szép panorámafotókat készíteni...

szomorutojas · http://tojas.blog.hu 2009.11.15. 12:56:31

@Gyopár&Csom: Jaj, nagyon szép helyen laktok :) egyszer hazafele nem Csehországnak mentünk, hanem Zakopanen aztán Szlovákián keresztül, és lenyûgözött a hely.

Gyopár&Csom 2009.11.15. 14:28:51

@szomorutojas: Hát ja, szerintünk is! :-))))
süti beállítások módosítása